...
Workshop om förpackningsåtervinning

En speciell workshop för svenska exportföretag kommer att hållas på livsmedelsmässan Anuga i Köln i oktober. Workshopen kommer att behandla ämnet förpackningsåtervinning och bakom arrangemanget står Tysk-Svenska Handelskammaren.
Svensk livsmedelsexport ökar, främst till våra grannländer samt till andra europeiska länder, och då blir förpackningsåtervinning en allt viktigare fråga, skriver Tysk-Svenska Handelskammaren. Anslutning till ett återvinningssystem är till exempel avgörande för att ett företag ska bli listat som leverantör till en livsmedelskedja i Tyskland och i andra EU-länder.


För att informera svenska livsmedelsexportörer om förpackningsåtervinning anordnas sålunda en speciellt workshop på den stora livsmedelsmässan Anuga, som äger rum 5 – 9 oktober i Köln, Tyskland. Workshopen, som har temat ”Packaging Management as a Delivery Condition”, hålls den 8 oktober av representanter från de tyska utrikeshandelskamrarna i Danmark, Frankrike, Nederländerna, Italien och Sverige.
Under workshopen kommer frågor som ”vilket ansvar har en exportör?”, ”vilka regler finns det kring märkning och återvinning av förpackningar?”, samt ”hur stora är kostnaderna?”, att diskuteras.

Mer info och anmälan via mail till norman.karsch@handelskammer.se


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK