...
Retap har fått den perfekta förslutningen
Retap – vattenflaskan i glas som kan återanvändas gång på gång och ersätta plastflaskor – har nu fått en ny och perfekt förslutningskork, tillverkad av danska Schoeller Plast.
Den nya korken passar perfekt på flaskan och harmonierar med flaskans sparsamma men eleganta design.

Den dansk-svenska designflaskan Retap, som är avsedd att fyllas med vanligt kranvatten och återanvändas gång på gång, har nu äntligen fått den perfekta förslutningslösningen! Glasflaskan lanserades för ett par år sedan (läs här), men Retap ApS var inte helt nöjda med den specialtillverkade kork i ett silikonliknande gummimaterial, som flaskan först var utrustad med.
Men nu har danska Schoeller Plast, som är en av Danmarks största tillverkare av bland annat tekniska plastprodukter, tagit fram en mjuk och tätslutande kork, som passar perfekt till den designbelönade flaskan och som både har den önskvärda långa livslängden och som kan tillverkas i flera olika färger.


”Vi ställer höga krav på miljön och måste kunna lita på att våra leverantörer har 100 procent kontroll över de material, som används i produktionen. Vi har inte behov av stora lager av förslutningskorkar, men behöver kunna få snabba leveranser av korkar i de olika färgerna. Och de här kraven kunde Schoeller Plast uppfylla samtidigt som de levererade en förslutning, som har just den mjukhet, täthet och kvalitet som vi eftersträvat” , säger Lars Brøndum Petersen i Retap ApS.

I början tillverkades förslutningarna till Retap-flaskan i Tjeckien och sedemera i Italien. Men upphovsmännen bakom Retap var inte nöjda med korkarna. De svarade inte mot de höga kvalitetskrav man hade på förslutningarna, vilka man vill ska kunna återanvändas i upp till tio år. Dessutom tyckte man inte att de första förslutningarna helt och hållet harmonierade med flaskans sparsamma men eleganta design.

I fjol började man så se sig om efter nya förslutningsleverantörer och när Schoeller Plast efter några prototypförslag kom fram med sin slutliga förslutningslösning föll alla bitar på plats!

”Jag fick ärligt talat tårar i ögonen, när vi fick de första exemplaren. Korken hade precis det utseende och den känsla som vi eftersträvat – den var mjuk, snygg och passade perfekt på flaskan”, berättar Lars Brøndum Petersen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK