...
Ökad efterfrågan på wellpapplådor

Den globala efterfrågan på wellpapplådor och liknande wellförpackningar förväntas öka med 4,2 procent om året fram till år 2017. Det framgår av en studie, som publicerats av USA-baserade undersökningsföretaget The Freedonia Group.
Det totala globala behovet av wellpapplådor, etc. omräknat till ytenheter beräknas därmed år 2017 uppgå till 234 miljarder kvadratmeter, enligt Freedonia.


Den främsta faktorn bakom den förväntade ökningen är tillväxt inom industrin, speciellt inom tillverkningssektorn, där wellpappförpackningar behövs för att skydda och transportera produkter och gods.

En annan faktor som främjar produktionen av wellpappförpackningar är den pågående utvecklingen där allt tunnare och finare wellpappkvaliteter ersätter falskartong i många förpackningslösningar. Ett ökat intresse för säljande displaylösningar i wellpapp ute i butikerna ökar också efterfrågan på förädlade wellpapprodukter.

Den snabbaste ökningen vad gäller behovet av wellpappförpackningar kommer inte oväntat att ske i utvecklingsregioner som Asia/Pacific och Afrika/Mellanöstern, medan de största vinsterna kommer att finnas på marknaderna i Kina och Indien. Kina passerade redan år 2011 USA som världens största marknad för wellpappförpackningar och landet kommer enligt Freedonia att svara för nästan hälften av den globala wellpappökningen under åren fram till 2017.

På mogna marknader som USA, Västeuropa och Japan kommer vinsterna inom wellpappförpackningar att begränsas, eftersom marknaden för wellpappförpackningar redan är väletablerad i dessa regioner och dessutom inom områden som detaljhandel, fiske etc. får alltmer konkurrens av returemballage i form av plastlådor, etc.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK