...
Webbaserad kalkylator räknar ut en plastförpacknings barriäregenskaper

Norska polymerinstitutet Norner meddelar att man har vidareutvecklat ut sin webbaserade kalkylator för beräkning av barriäregenskaper hos olika plastförpackningsmaterial.
Med kalkylatorn, som är ett viktigt arbetsredskap för personer och företag som arbetar med plastemballage, kan man nu beräkna en förpacknings barriäregenskaper vad avser såväl syre-(OTR) som vattengenomsläpplighet (WVTR).


Kalkylatorn är baserad på en kalibrerar simuleringsmodell, som Norner utvecklat. Genom att ange typ av plastmaterial (PP, PE, PET, PA eller EVOH), förpackningstyp (film, bägare, kubform, flaska, etc) samt förpackningens yttermått och plastmaterialets tjocklek kan kunden få en beräkning av permiabiliteten hos den aktuella förpackningen. I beräkningarna ska även olika miljöparametrar som tid, temperatur, relativ luftfuktighet, mm anges.

Norner skriver i ett pressmeddlande att beräkningar kan göras på såväl flexibla som styva plastförpackningar och att även flerskikts- och IML-lösningar kan studeras och utvärderas.

Norner menar att kalkylatorn är ett nyttigt verktyg för den som arbetar med design, utveckling och användning av plastförpackningar genom att den kan beräkna barriäregenskaperna utifrån flera olika geometriska alternativ och med hänsyn till olika miljöförhållanden.

Barriärkalkylatorn, som kan användas fritt av besökaren, hittar man HÄR.


Publicerad: 2013-08-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK