...
Ökad konkurrens från öst tvingar Ekmans att varsla

Förpackningskonverteraren Ekmans AB i Jönköping, som ingår i Trioplast-koncernen, kommer att varsla ett 20-tal av sina 120 anställda om uppsägning under hösten. Det rapporterar P4-nyheterna Jönköping.
Ekmans VD Thorbjörn Sagerström (bilden) säger i en radiointervju att företaget kommer att tappa i volym under hösten och att man måste kompensera inkomstbortfallet genom att dra ner på arbetsstyrkan.
”Vi kommer under hösten att tappa, framförallt till Polen och Baltikum, och vi har nu påbörjat processen med att informera personal”, säger Ekmans VD.


Varslen kommer att gälla anställda såväl på produktions- som tjänstemannasidan och Thorbjörn Sagerström beskriver i intervjun det hela som en ganska omfattande neddragning. En sjättedel av personalstyrkan riskerar alltså att mista sina jobb och orsaken är ökad konkurrens från länder i Östeuropa. Den starka svenska kronkursen gör det gynnsamt för att Ekmans kunder söker alternativ utomlands.

Thorbjörn Sagerström, som tillträdde som VD för Ekmans i våras (läs här), säger till P4-nyheterna att man trots varslen ska rekrytera på säljsidan.
”Att hitta nya kunder för att kompensera tappet är ju enda vägen framåt”, säger han.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK