...
Försäljning av Færch Plast kan bli slutet på flera års interna släktfejder i företaget

Den välkända danska plastförpackningsproducenten Færch Plast i Holstebro (bilden) är ute till försäljning. Det skriver packmarkedet.dk och flera andra danska medier.
Faerch Plast har de senaste åren varit framgångsrika med att producera innovativa plastförpackningar, främst till livsmedelsområdet, men internt har företaget, vars huvudägare är den stenrika tobaksfamiljen Faerch, skakats av kraftiga motsättningar mellan två falanger inom släkten Færch .
Nu verkar dock stridyxan vara nergrävd, åtminstone tillfälligt, efter som de båda kontrahenterna sägs vara överens om att en försäljning är bästa lösningen på problemet.


Tidningen JydskeVestkysten skriver att ”Stener Færch Gruppen”, som leds av Tineke Færch och hennes son Erik Stener Færch, meddelat i ett uttalande att ”en försäljning av Færch Plast är både ett stort och väbehövligt steg mot mer fredliga tider för medlemmarna i Færch-familjen – men säkert också för Færch Plast som företag”.

Den andra Færch-falangen leds av Lone Færch, hennes syster Annemette och kusinen Merethe Færch. De har försökt få full kontroll över Færch Holding, som äger plastförpackningsverksamheten i Holstebro, men Tineke Færch har ansett att bland annat Færch Plast, som är koncernens guldägg, värderats för lågt och har därför tillsammans med sina anhängare kämpat mot den andra släktfalangens försök att ta kontroll.

”Stener Færch Gruppen har under flera år önskat att avbryta samarbetet med Lone Færch och Co, men det ska självfallet ske på reella och rimliga villkor”, säger nu Tineke Færch, samtidigt som hon ger sitt godkännande till en extern försäljning av Færch Plast.

Ordföranden i moderbolaget Færch Holding, Niels Kornerup, bekräftar för Børsen, att Færch Plast är till försäljning och att priset mycket väl kan hamna på över två miljarder danska kronor (ca 2,35 miljarder SEK). Niels Kornerup säger också att det är mycket möjligt att köparen kommer att komma från utlandet, även om han inte utesluter att även danska intressen kan blanda sig i leken.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK