...
Packoplock växer genom förvärv av finska Napakka

Norrköpingsbaserade företaget Packoplock Scandinavia AB, som specialiserat sig på försäljning via webben av transportemballage och liknande förpackningar, har köpt det finska grossistföretaget Napakka Oy i Helsingfors. Det skriver ehandel.se och andra media.
Napakka är en ledande leverantör av olika former av butiksemballage till små och stora butiker..
”Förvärvet är ett led i vår internationalisering. Förutom att vi kommer igång i Finland, så blir vi dessutom mycket starkare inom området butiksemballage”, säger Mikael Holmberg (bilden), VD för Packoplock Scandinavia AB.


Napakka har i dag åtta anställda och omsätter 2,7 miljoner euro. Bland företagets kunder märks Alko (motsvarigheten till vårt Systembolaget) och välkända Helsingforsvaruhuset Stockmann.

Packoplock, som grundades 2007, har 13 anställda och omsätter cirka 50 miljoner kronor. Förteaget har på kort tid blivit en betydande leverantör av transportemballage och kassar med tryck. En stor del av kunderna är e-handlare och mer än hälften av omsättningen genereras via webbförsäljning.

Köpet av Napakka Oy breddar Packoplocks utbud, speciellt inom butiksförpackningar, och skapar ett företag med mer än 6.500 olika förpackningstyper i produktportföljen.
”Många e-handlare öppnar butik och många butiker startar e-handel. Genom att erbjuda både transport- och butiksemballage hoppas vi att fler kunder uppskattar oss som leverantör”, säger Mikael Holmberg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK