...
Unik ”räddningsförpackning” fixar din fuktskadade mobil!

Har din mobiltelefon, digitalkamera, klocka eller annan känslig, elektronisk, utrustning blivit vatten- eller fuktskadad? Inga problem – bara stoppa objektet i den innovativa Rescuetec-förpackningen, utvecklad av brittiskregistrerade Rescuetec Ltd, och all fukt försvinner..!
Förpackningen, som består av en flexibel och återförslutningsbar aluminiumfoliepåse, innehåller en speciell indikator samt en portionspåse med ett unikt och mycket kraftfullt torkmedel, som enligt tillverkaren på ett par dygn drar ut all fukt och gör den fuktskadade produkten helt torr och funktionsduglig igen!


På den speciella indikatorn i ”räddningspåsen” kan man se hur torkningsprocessen fortskrider. Enligt Rescuetec Ltd är en normal torktid 48 timmar, dvs. två dygn, men för vattenskadade iPhones och andra digitala utrustningar, som inte kan tas isär i mindre delar, rekommenderas en torktid på 60 timmar, innan man öppnar påsen och kollar indikatorn.

Indikatorn har sex ”prickar” som är blå från början, men som skiftar färg till rosa, när indikatorn placeras i en fuktig miljö. När alla sex indikatorprickarna återgått till sin blå färg, är den fuktskadade utrustningen 100 procent torr, men om någon av prickarna fortfarande är rosa, ska man lägga tillbaks apparaten och låta torkprocessen fortsätta i ytterligare 24 timmar.

Rescuetec sägs även fungerar för utrustning som fuktskadats av andra vätskor än vanligt rent vatten, exempelvis vin, öl och andra drycker, saltvatten, vatten i swimmingpoole, eller till och med förorenat vatten i toalettskålen! När utrustningen hamnat i sådana vätskor, bör man skölja av den med rent sötvatten, exempelvis vanligt kranvatten, innan den placeras i räddningsförpackningen. Synligt och åtkomligt vatten bör också tas bort från utrustningen, exempelvis genom torkning med hushållspapper, el likn., innan apparaten placeras i Rescuetec-påsen.

Det speciella torkmedlet, som ingår i Rescuetec, har enligt tillverkaren förmåga att absorbera fukt väsentligt bättre än andra kända och vanligen använda torkmedel. Exempelvis sägs det vara sju gånger effektivare än riskorn och tre gånger effektivare än kiselgel (Silica Gel).

Rescuetec-förpackningen, som nyligen belönades med utmärkelsen Alufoil Trophy av europeiska alufolieorganisationen EAFA, är enligt tillverkaren den mest effektiva och säkra fuktavlägsnande utrustningen på marknaden och sedan den lanserades i juni i fjol har den sålts i tusentals exemplar världen över.

Mer info om Rescuetec-förpackningen hittar man på företagets hemsida – klicka här!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Metall Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK