...
AQ Enclosure köper konkursdrabbat förpackningsmaskinföretag i Falköping

Vaggerydsbaserade AQ Enclosure Systems AB, som ingår i koncernen AQ Group, har tecknat avtal med konkursförvaltaren om att förvärva inkråmet i Arkivator Machine Systems AB, som begärdes i konkurs den 14 augusti. Det skriver AG Group i ett pressmeddelande på Aktietorget.
Arkivator Machine Systems är en ledande leverantör av maskiner till förpackningsindustrin och arbetar i alla steg från produktutveckling via prototyp till serieproduktion, fältsupport och service. Bolaget har haft en årsomsättning på cirka 140 miljoner kronor.


Affären genomförs som en kontantaffär, men några summor har inte offentliggjorts. AQ Enclosure tar över Arkivator Machine Systems verksamhet i Falköping i dag, den 4 september, och kommer därmed att ha svensk produktion i såväl Vaggeryd som Falköping. AQ Enclosure har även en enhet i Bulgarien.

”Syftet med affären är att bredda AQ:s kundrelationer samt erhålla spetskompetens inom utveckling och tillverkning av kompletta förpackningsmaskiner. AQ Enclosure Systems med verksamhet i Vaggeryd och Falköping blir en förstklassig systemleverantör för krävande kunder”, säger AQ:s koncernchef Claes Mellgren.

AQ Group AB, med huvudkontor i Västerås, består av rörelsedrivande bolag som var och ett utvecklar sin speciella kompetens och i samarbete med övriga bolag, strävar efter att erbjuda kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med kunden., Koncernen har cirka 3.400 anställda i Sverige, Bulgarien, Estland, Indien, Italien, Kina, Litauen, Mexiko samt Polen. År 2012 hade AQ en omsättning på 2,16 miljarder kronor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK