...
”Recreate Packaging” har fokus på reseförpackningar

Stora Enso och Aalto-universitetet i Finland har utlyst designtävlingen Recreate Packaging 2014 som vänder sig till förpackningsformgivare världen över.  Uppgiften är att skapa nya lösningar för reseförpackningar baserade på förnybara material.
Både proffsdesigners och studenter är välkomna och deltagarna ombeds välja ut tre skönhets- och/eller sjukvårdsprodukter, som är viktiga att ha med på resor, och skapa nya förpackningslösningar för dem.


Tävlingen Recreate Packaging 2014 lägger fokus på resande. Allt fler av dagens konsumenter är i ständig rörelse och reser runt i hela världen. Men detta märks knappt i existerande förpackningslösningar, som lägger väldigt lite vikt på förpackningarnas hållbarhet, bärbarhet, lätthet och bekvämlighet. Stora Enso tror att fiberbaserade förnybara material har stora möjligheter att kombinera dessa egenskaper och även att ersätta plast, aluminium och glas för att skapa attraktiva, men ändå hållbara, förpackningar, som tillgodoser resenärernas behov.
 
Inlämningsperioden för bidrag till Recreate Packaging 2014 började den 2 september och avslutas den 31 januari 2014. Detaljerade tävlingsanvisningar finns på tävlingens webbplats . Anvisningarna innehåller en beskrivning av vilka förpackningsmaterial som är önskvärda.

Arrangörerna för Recreate Packaging 2014 välkomnar bidrag från både professionella formgivare och designstudenter
”Vi räknar med att tävlingens globala och annorlunda perspektiv kommer att inspirera ambitiösa formgivare att hitta nya vägar i produkt- och förpackningsutveckling inom olika produktkategorier”, säger professor Mikko Koria från International Design Business Management-programmet (IDBM) vid Aalto-universitetet. 
 
Med sin designtävling vill Stora Enso uppmuntra formgivare till nytänkande, när det gäller förpackningar och att bekanta sig med förnybara, fiberbaserade förpackningsmaterial. Tävlingen erbjuder formgivare en möjlighet till ökad synlighet, mer uppmärksamhet och kommersiella utsikter för sin design. Ett annat lockbete är de attraktiva priserna, bland annat ett förstapris på 8.000 euro (ca 70.000 kronor).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK