...
Svensk kosmetika använder koreansk förpackningsteknik

Koreanska Yonwoo har specialiserat sig på “luftfria” kosmetikaförpackningar, vilka ger längre livslängd och bibehållen kvalitet till framförallt exklusiva och känsliga hudvårds- och kosmetikaprodukter.
Yonwoos koncept innebär att produkterna matas ut i noga avvägda doser och att ingen luft tränger in i förpackningen i samband med doseringen.
Svenska plastikkirurgi- och laserspecialisten Akademikliniken har nu lanserat två av sina produkter i förpackningar (bilden) tillverkade av kosmetikaförpackningsspecialisten Quadpack och försedda med Yonwoos luftfria teknologi.


Genom att ingen luft tränger vid användande och dosering av ”luftfria” förpackningar undviks såväl direkt hudkontakt och risk för bakteriell påverkan på kvarvarande produkter som inträngande av luft, som kan orsaka produktnedbrytande oxidation.

De båda förpackningarna från Akademikliniken är dels en 50 ml cylindrisk ”flaska”, som ger doser på exakt 2 milliliter. Förpackningen, som används för”Pure Lift Serum”, är också försedd med ett ”fönster” som visar hur mycket produkt som finnas kvar.

Den andra ”luftfria” förpackningen är en 50 ml burk, där innerdelen av polypropenhar en speciell ”aktiveringsskiva”, som när den trycks ner frigör en dos på 5 milliliter av produkten ” Pure Antioxidant Creme”.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK