...
Glomma Papp satsar på RFID-teknik

Norska Glomma Papp, välbekant tillverkare av wellpapp, massivpapp och butiksdisplayer, ska nu effektivisera sin logistik och produktion med hjälp av RFID-teknik.
Med hjälp av ett RFID-baserat kontroll och registreringssystem, utvecklat av ACT System, ska transportförpackningar och pallar avläsas och data kommuniceras med Glomma Papps ERP-system (Enterprise Resource Planning).
Konceptet betecknas som den hittills största RFID-satsningen i Norge för denna typ av produktion.


Alla pallar hos Glomma Papp ska i fortsättningen märkas med RFID tillsammans med den normala streckkoden (GS1-128). Tidigare i produktionslinjen kommer man även att använda RFID-teknik för att säkerställa korrekt transportpackning av företagets produkter och RFID-tekniken kommer också att användas i plocklinje.

När pallar ankommer till lagret ska truckar läsa av RFID-etiketterna och lagra deras data. Packsedel, fraktbrev, etc. kommer att skrivas ut med RFID-informationen som underlag och RFID-portaler kommer att garantera att rätt pall lastas på rätt Glomma Papp-lastbil.

”En väsentlig orsak till att vi valde RFID-tekniken är att vi ser stora möjligheter till effektivisering och optimering av logistiken”, säger Tor Helge Solheim, produktions- och logistikchef hos Glomma Papp.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK