...
Esko förvärvar Cape Systems i Texas

Belgiska prepress- och förpackningskoncernen Esko skriver i ett pressmeddelande att man ska förvärva Texasföretaget Cape Systems, som är en internationell leverantör av mjukvaror och verktyg för förpackningsdesign, palloptimering, transporteffektvitet, etc. inom leverantörskedjan.
”Vi utvecklas ständigt från att enbart ha varit en leverantör av prepresslösningar till att bli en end-to-end-leverantör på förpackningsområdet. Vi vill ge våra kunder lösningar hela vägen från design till försäljningspunkten”, säger Eskos VD och koncernchef Carsten Knudsen (bilden).


Esko skriver att det finns starka synergier mellan Cape och Esko och att man har många gemensamma kunder, både inom förpackningstillverkare och bland varumärkesägare. Det finns också ett nära samband mellan Eskos ledande förpackningsdesignprogram ArtoisCAD och Capes program Cape Pack, som använder ArtoisCAD:s data för beräkningar och simuleringar. Dessutom kan Cape-rapporter redan i dag användas i plattformen för förpackningshantering i Eskos WebCenter.

”Cape har redan etablerat sig på förpackningsområdet hos varumärksägare och återförsäljare och genom att utöka vår portfölj med deras verktyg för optimerad pallettering stöder vi våra strategiska mål. Med Cape får Esko en världsledande verktygslåda och vi är fast beslutna att utnyttja de synergieffekter ett förvärv medför för våra befintliga produkter och tjänster, speciellt de hållbarhetsfördelar det skulle innebär våra kunder att integrera Capes teknologi med Eskos lösningar”, säger Carsten Knudsen.

Förvärvet av Cape beräknas vara genomfört i slutet av september. Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren för affären har offentliggjorts. Esko skriver dock i sitt pressmeddelande att Capes anställda kommer att integreras i Eskos organisation.

”Det finns ingen bättre framtid för Cape än att gå samman med Esko, en av våra mest dynamiska och välbekanta affärspartner. Eskos teknik och organisation är välkända för oss och genom att förenas med Esko garanterar vi våra användare världen över att de får fortsatt support, utveckling och integration samtidigt som det öppnar upp för ett brett utbud av förpackningslösningar”, säger Capes VD Brad Leonard.

Cape har sitt huvudkontor i Allen, Texas, USA samt ett kontor i London. Företaget är aktivt över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK