...
Strand Grafiska byter namn och får ny majoritetsägare

Malmöbaserade Strand Grafiska meddelar i en pressrelease att man nu avslutat sin rekonstruktion, som man på eget initiativ initierade sent i fjol höstas (läs här).
Rekonstruktionen innebär att företaget fått en ny majoritetsägare och att man samtidigt byter namn från ”Strand Grafiska” till ”Strand Packaging AB”.
Den nya huvudägaren är investmentbolaget Nilsbyn Invest AB, som nu innehar 75 procent av företaget. Nilsbyn Invest ägs av Per Lundeen (bilden) och Sven-Bertil Nilsson, båda med ett långt förflutet inom förpacknings-, pappers- och papperskonverteringsbranscherna. Dessa båda, tillsammans med Bengt Strand, bildar den nya styrelsen i bolaget, med Per Lundeen som ordförande.


Strand Packaging skriver i sin release att de nya ägarna under rekonstruktionsperioden noggrant har studerat företaget och funnit att förutsättningarna för att bygga upp ett expansivt och framgångsrikt företag är mycket goda.
Rekonstruktionen i kombination med ett tillskjutet kapital i en nyemissionen gör att Strands finansiella situation har förändrats mycket positivt.
”Detta ger en bra grund till att utveckla företaget ytterligare och expandera både tillverkningen av etiketter och kartongförpackningar”, skriver företagets VD Mats Strand i pressmeddelandet.

Företaget kommer att satsa mer på att utveckla nya produkter och öka sin redan höga innovationsförmåga. För att markera den nya eran i företagets utveckling har ägarna beslutat att byta namn på företaget och det nya namnet Strand Packaging menar man ger en bättre beskrivning av företagets verksamhet och markerar också en satsning på framtiden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK