...
Tetra Pak inviger avancerad anläggning i Vietnam för flytande mejeriprodukter

Tetra Pak och vietnamesiska mejeriföretaget Vinamilk har invigt vad som betecknas som världens mest avancerade anläggning för flytande mejeriprodukter (bilden). Fabriken, som ligger i Binh Duong-provinsen, har kostat 110 miljoner US dollar (ca 720 miljoner kronor) och har i initialskedet en årlig kapacitet att processa 400 miljoner liter mjölk.
Anläggningen, som också kallas ”The Vietnam Milk Factory”, innehåller mejeribranschens mest avancerade teknologier, däribland 17 stycken Tetra Pak process- och fyllningsmaskiner, 14 laserstyrda fordon och det avancerade Tetra PlantMaster™-systemet, som ger fabriksledningen full kontroll över hela anläggningen från det mjölken anländer till fabriken tills den processas, fylls, förpackas och lastas på pall.


”The Vietnam Milk Factory är den i särklass mest avancerade anläggning, när det gäller automation och integration, som Tetra Pak hittills byggt. Och tack vare Tetra PlantMaster arbetar alla enskilda maskiner tillsammans som en enhet och levererar optimal prestanda, hög effektivitet och kompromisslös livsmedelssäkerhet”, säger Bert Jan Post, chef för Tetra Pak Vietnam.

De Tetra Pak-maskiner, som ingår i den nya fabrikens fyllningslinjer, utgörs av nio stycken Tetra Pak A3 / Speed iLines och åtta stycken Tetra Pak A1 / iLines.
Tetra Pak A3/Speed iLine betecknas som världens snabbaste förpackningsmaskinen för aseptiska förpackningar i familjeformat. Den kan producera  Tetra Brik® Aseptic familjeformat med en hastighet på 15.000 förpackningar per timme och Tetra Prisma® Aseptic portionsförpackningar med en hastighet på 24.000 förpackningar per timme.
Tetra Pak A1 / iLines är en fyllningsmaskin för produktion av förpackningen Tetra Fino® Aseptic. Maskinen producerar förpackningar i storlekar från 200 till 500 milliter och har en kapacitet på 9.800 till 14.000 förpackningar per timme.

Vinamilk är det största mejeriföretaget i Vietnam med en marknadsandel på 48,7 procent. Det från början statligt ägda mejeriet har i dag växt till ett publikt företag med en ägarkonstellation bestående av många strategiska internationella investerare. Enligt färsk statistik är Vinamilk det särklassigt ledande varumärket i Vietnam, när det gäller flytande mjölk, och konsumeras i 94 procent av de vietnamesiska hushållen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK