...
Perstorp lanserar ny plast med glasliknande kvaliteter

Specialkemikoncernen Perstorp Group lanserar en ny plastkvalitet inom co-polyestrar som fått namnet Akestra™. Den nya plasten, som kommer att introduceras i samband med mässan K 2013 i Düsseldorf 16 – 23 oktober, är enligt ett pressmeddelande ”en högpresterande plast med anmärkningsvärda egenskaper
Akestra har ett ”gnistrande” glasliknande utseende och är lämplig för såväl engångs- som återanvändbara förpackningar.


Akestra-plasten kan både ersätta polystyrenplaster i tunnväggiga och värmebeständiga behållare och polykarbonatplaster i glasliknande ”diskmaskinssäkra” produkter. Den kan också användas i stället för glas i varmfyllda burkar och behållare.

Perstorp skriver i sin release att Akestras tålighet mot höga temperaturer gör den till ett överlägset alternativ i livsmedelsförpackningar. Den kan också blandas med andra plaster för att förbättra deras egenskaper.

Den höga smältstyrkan hos Akestra gör den särskilt lämplig för oplika former av formblåsning och strängsprutning och i kombination med polyestern PET erhåller man en finare cellstruktur, som möjliggör lättare förpackningsapplikationer med ännu bättre mekaniska egenskaper.

För att utveckla den nya plasten och distribuera den i Europa har Perstorp ingått ett strategiskt partnerskap med Mitsubishi Gas Chemical
Perstorp skriver att samarbetet på lång sikt kommer att resultera i att de två bolagen gemensamt upprättar den mest konkurrenskraftiga produktionsplattformen för den råvara som används i Akestra och andra nyutvecklade co-polyestrar. Akestra kan också användas tillsammans med återvunnen PET för att tillverka hållbara förpackningar med lägre koldioxidavtryck.

Perstorp-koncernen är en global ledare inom flera sektorer av specialkemimarknaden. Koncernens produkter används inom flyg-, sjöfarts-, färg-, kemikalie-, plast-, förpacknings-, verkstads-och byggnadsindustrin. Koncernen har cirka 1.600 anställda och tillverkande företag i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen under 2012 uppgick till drygt 10 miljarder svenska kronor. Huvudägare är Perstorp Holding AB med säte i nordskånska Perstorp.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK