...
Rexroth säljer pneumatikverksamheten
Rexroth Pneumatics produkter användes i automationsprocesser inom många områden, bland annat vid tillverkning och hantering av förpackningar.

Rexroth planerar att sälja sin globala pneumatikverksamhet Rexroth Pneumatics till det tysk-svenska investeringsföretaget Triton. Köpesumman har inte offentliggjorts. Övertagandet måste godkännas av relevanta konkurrensmyndigheter.
”Triton är specialiserade på att investera i medelstora företag och vi tar nu nästa logiska steg för en framgångsrik utveckling av pneumatikverksamheten”, säger Karl Tragl, VD på Bosch Rexroth AG.


Under de senaste åren har Bosch Rexroth framgångsrikt vidareutvecklat pneumatikverksamheten och skapat förutsättningar för att vinna marknadsandelar inom fabriksautomation. Redan våren 2012 tillkännagav Bosch Rexroth att de tänkte sälja pneumatikverksamheten för att möjliggöra tillväxtmöjligheter för området på lång sikt, även på andra marknader än där Bosch Rexroth verkar. Sedan juni 2013 agerar Rexroth Pneumatic som ett självständigt bolag under Bosch Rexroth.

”Rexroth Pneumatik har utmärkta förutsättningar för att dra nytta av den världsomspännande trenden mot en allt kraftigare automatisering. Vi är övertygade om att fokuserade investeringar kommer att ge Rexroth Pneumatics möjligheter att lyckas som självständigt företag på marknaden”, säger Peder Pråhl, direktör på Triton.

Rexroth Pneumatics sysselsätter idag cirka 2 100 medarbetare över hela världen, bland annat i Laatzen/Hannover (Tyskland), Lexington (USA), Wujin (Kina), Eger (Ungern), Bonneville (Frankrike) och Stockholm (Sverige).

Triton, som grundades 1997, har specialiserat sig på investeringar i medelstora företag i norra Europa som exempelvis Tyskland, Schweiz, Österrike och de nordiska länderna. I denna region koncentrerar sig Triton på tre kärnområden: industri, tjänster och konsumentvaror/hälsovård.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK