...
Skånemejerier först i världen med ny mejeriförpackning från Elopak
Räfflade sidor och förpressade viklinjer gör den nya mejeriförpackningen unik.
Genom att följa vikinstruktionerna kan man pressa ut det sista ur förpackningen, som dessutom tar mycket liten plats i återvinningen.

Skånemejerier och Elopak lanserar nu en ny vätskekartongförpackning, som gör det lättare att minska matsvinnet hemma. Den nya förpackningen är resultatet av ett samarbete mellan Skånemejerier och förpackningstillverkaren Elopak. Skånemejerier skriver i ett pressmeddelande att man är först ut i världen med den unika förpackningslösningen.
Den nya mejeriförpackningen har bland annat förpressade viklinjer, som gör den lättare att vika ihop och samtidigt pressa ut det sista i förpackningen utan onödigt kladd och spill.


Den nya förpackningen har konsumenttestats av undersökningsföretaget GfK. Testerna visade att 9 av 10 konsumenter föredrog den nya förpackningen jämfört med den gamla, eftersom det gick att få ut mer och för att den tog mindre plats i återvinningen. GfK :s tester med yoghurt visade att det blir 45 procent mindre yoghurt kvar i den nya förpackningen efter att den vikts ihop jämfört med samma procedur med den gamla typen av förpackning.

Om alla konsumenter följer instruktionerna på den nya förpackningen för att få ut det sista av exempelvis yoghurten, så hjälper man till att minska matsvinnet. Enligt beräkningar, som Skånemejerier gjort, skulle det vara möjligt för konsumenterna att sammanlagt få ut cirka 350 ton mer yoghurt varje år!

Den nya förpackningen är en god nyhet på flera sätt. Förutom att man får ut mer av det goda innehållet, tar en hopvikt förpackning dessutom mindre plats, när den lämnas till återvinningen och i källsorteringen. Korken sorteras som plast och resten av förpackningen ska sorteras som pappersförpackning.

Förutom de förpressade vikmarkeringarna har förpackningen också försetts med greppvänliga räfflor i ovankanten, vilket gör den lättare att hålla och att greppa i kyldisken.

För att visa konsumenterna hur man viker och pressar ihop den nya vätskekartongförpackningen med hjälp av vikanvisningarna har Skånemajnerier gjort en lite instruktionsfilm, som finns på YouTube. Se filmen HÄR.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK