...
Världens största limfabrik invigd i Kina
Vid den nya limfabriken i Shanghai ska 600 anställda producera olika limsorter, bland annat till förpackningsindustrin.
Fr. v.: Jan-Dirk Auris, VD Adhesive Technologies, Simone Bagel-Trah, ordförande i Henkels rådgivande styrelse och Kasper Rorsted, styrelseordförande, vid invigningen av “Drakfabriken” I Shanghai.

Globala lim- och kemikaliejätten Henkel har öppnat världens största limfabrik i Shanghai i Kina. Med den nya fabrikens produktionskapacitet expanderar Henkel kraftigt och kan snabbare leverera sina limprodukter till de stora tillväxtmarknaderna i Kina och den övriga asiatiska regionen.
Den nya fabriken, som internt går under namnet ”Dragon Plant” (Drakfabriken), omfattar en yta på 150.000 kvadratmeter. Fabriken ska producera limprodukter till bland annat fordonsindustri, konsumentprodukter och förpackningar och den årliga kapaciteten beräknas bli 428.000 ton.


”Den nya limfabriken bidrar till att vi kan uppnå vårt strategimål för 2016 och vinna marknadsadelar på tillväxtmarknaderna”, sade Henkel Groups ordförande Kasper Rorsted i samband med invigningen den 18 september.

45 procent av Henkels totala försäljning kommer redan i dag från tillväxtmarknader och 55 procent av koncernens anställda arbetar i dessa läner. Ett av koncernens finansiella mål för 2016 är att öka försäljningen på tillväxtmarknader till 10 miljarder euro (ca 86 miljarder kronor) och nå upp till en total försäljning på 20 miljarder euro.

”Invigningen av ´Dragon Plant´ är en viktig milstolpe för oss och våra kunder. Med denna större produktionsanläggning kommer vi närmare våra kunder i regionen, inte bara geografiskt utan också genom ett ökat samarbete för innovation och ömsesidig framgång”, sade Jan-Dirk Auris, VD för Henkels division för limteknologier, vid den högtidliga invigningen, som bland annat gästades av flera kinesiska politiker och affärsmän.

Den nya limfabriken – som enligt Henkel alltså är den största i världen – har kostat mer än 50 miljoner euro (ca 431 miljoner kronor) att bygga. Henkel räknar med att fabriken ska sysselsätta cirka 600 personer.

Henkel har sedan tidigare en mindre fabrik för limtillverkning i Kina. Den öppnades redan 1990, två år efter det att Henkel gjort sina första produktlanseringar på den kinesiska marknaden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Limutrustningar Marknad Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK