...
Metso drar åt svångremmen 660 tjänster bort i Finland

Finska Metsos Pulp, Paper and Power-division, som bygger, servar och uppgraderar pappers- och kartongmaskiner världen över, ska säga upp 660 av sina anställda i Finland. Det skriver Metso i ett pressmeddelande. Nedskärningarna är följden av ett globalt besparingsprogram, som Metso aviserade i april i år.
”Personalneddragningarna är nödvändiga för att anpassa vår verksamhet till de strukturella förändringar, som skett i vår omvärld. Tillsammans försöker vi nu aktivt mildra effekten av åtgärderna genom ett omfattande stödprogram”, säger Pasi Laine (bilden), VD för Metso Pulp, Paper and Power.


Enligt besparingsprogrammet måste Metso anpassa verksamheten till förändringar på marknaden och målet är att till år 2016 uppnå en årligt besparing på cirka 100 miljoner euro (ca 860 miljoner kronor), varav hälften beräknas komma från personalnedskärningar..

Efter förhandlingar med arbetsmarknadens parter har Metso nu kommit fram till att arbetsstyrkan i Finland ska reduceras med 660 tjänster, mot från början beräknade 750 arbetstillfällen. De 660 tjänsterna ska tas bort genom uppsägningar, förtidspensionering och uppsägning av externa kontrakt, etc. Även omflyttning av personal till andra Metso-enheter kan bli aktuell.
Förutom uppsägningar, etc. kan det även bli aktuellt med tidsbegränsade permitteringar.

Metso skriver i sitt pressmeddelande att förhandlingar om personalnedskärningar vid Metsos anläggningar utanför Finland i EMEA-området (Europa, Mellanöstern och Afrika) fortsätter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Maskin och Utrustning Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK