...
Ardagh ändrar förslaget att köpa VNA efter tvist med USA:s handelskommission

Som vi tidigare meddelat (läs här) har den globala glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group för avsikt att köpa glastillverkaren Verallia North America (VNA) från franska industrijätten Saint-Gobain.
Men nu tillkännager Ardagh att man omstrukturerar sitt förvärvsförslag, mot bakgrund av en tvist med den federal handelskommissionen i USA (Federal Trade Commission), som Ardagh hamnat i.
Ardagh är oense med kommissionens åsikt att det föreslagna förvärvet av VNA strider mot antitrustlagarna, men för att lösa eventuellta regulatoriska frågor föreslår Ardagh nu att man säljer två Ardagh-ägda glastillverkare i USA och två VNA-ägda glasfabriker som en enhet till en enda köpare.


De anläggningar, som föreslås ingå i en sådan försäljning, är Ardaghs fabriker i Jacksonville, Florida och Warner Robins, Georgia samt VNA-fabrikerna i Dolton, Illinois och Wilson, North Carolina. En försäljning och sammanslagning av de fyra fabrikerna skulle enligt Ardagh skapa en stark och livskraftig konkurrent inom tillverkning och försäljning av glasbehållare i USA, särskilt inom öl- och spritsektorerna.

Ardagh Group skriver i ett pressmeddelande att man för närvarande är i förhandlingar med ett antal potentiella och kvalificerade köpare av de fyra fabrikerna. Köparna beskrivs som välkapitaliserade och som ägare av andra industriföretag, verksamma i USA.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK