...
Jättarna Bobst och Kodak går samman inom förpackningar

De två industrigiganterna Kodak och Bobst går samman i ett partnerskap med avsikten att förse förpackningsindustrin med nya, innovativa lösningar inom kartong, wellpapp och flexibla applikationer.
De båda företagen skriver i ett gemensamt pressuttalande att man träffat ett strategiskt utvecklingsavtal, som går ut på att Bobst ska integrera Kodaks teknik i sitt utbud av maskiner och utrustning för förpackningsproduktion.
”Flexibilitet, snabbhet till marknaden och förbättrad kostnadsbild och viktigt för våra kunder och för att öka funktionerna i våra maskiner och utrustningar beslöt vik att gå samman med Kodak, speciellt med tanke på deras styrka på den digitala arenan”, säger Bobst Groups koncernchef Jean-Pascal Bobst (bilden).


Av pressmeddelandet framgår att Bobst redan är i färd med att utveckla innovativa produkter, baserade på Kodaks teknologi.
”Våra företag arbetar tillsammans på innovativa industriella lösningar, som kommer att ge våra kunder unika möjligheter att expandera sina verksamheter”, säger Jean-Pascal Bobst.

Från Kodaks sida ser man samarbetet som ett bra exempel på hur ”det nya Kodak” vill göra affärer. Genom att utnyttja sin teknik och med samarbete uppnå synegistiska produktutvecklingar som gynnar såväl involverade företag som dess kunder.
”Bobst är känt i hela förpackningsindustrin som leverantör av högkvalitativa lösningar och för att kunna förutse och möta förändrade behov hos sina kunder. Vår portfölj av avancerade teknik, bland annat Kodak Stream Inkjet, tillsammans med Bobst åtagande att introducera innovativa produkter blir en kraftfull kombination, som vi tror ska stimulera till tillväxt och framgång, både för Bobst och dess kunder och för oss och vår branshc”, säger Kodaks VD och styrelseordförande Antonio M. Perez (undre bilden).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK