...
Helsingborgsföretag ska utveckla nedbrytbara biomaterial i Vietnam

Företaget Gaia Holding AB i Helsingborg har träffat en överenskommelse med det vietnamesiska företaget Lotus Chemical Technology Ltd om utveckling av polymera föreningar och helt biologiskt nedbrytbara biomaterial. En anläggning för produktionen ska uppföras i ”Saigon Hi Tech Park” i Ho Chi Minh City. Det skriver Gaia Holding i ett pressmeddelande.
Överenskommelsen träffades i samband med en resa till Vietnam, organiserad av Tillväxtverket och Centec Hanoi, (Center for Environmental Technology cooperation), som arbetar med att öka kunskapen om svensk miljöteknik och svenska miljövårdssystem hos aktörer i Vietnam.


Gaia Holding skriver att projektet kommer att kompletteras med utveckling av lämpliga biogassystem, där biogas utvinns från förnyelsebart organiskt avfall och konverteras till miljövänlig energi och drivmedel med minimalt utsläpp av föroreningar.

packnyheter.se har tidigare skrivit om Gaia och deras utveckling av en helt nedbrytbar avfallspåse för matavfall och annat organiskt avfall, tillverkad i ett material bestående av bioplast- och krita – läs här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK