...
Ny liner från Metsä Board Husum
Den nya linern från Metsä Board kan användas i förpackningar med livsmedel och andra känsliga produkter.

Metsä Board, ledande producent av bestruken white top liner, lanserar en ny helblekt liner, som kompletterar Kemiart-sortimentet.
Den nya linern, som fått namnet ”Modo Northern Light” och tillverkas vid svenska Metsä Board Husum, är en obestruken liner med hög vithet och i låga ytvikter. Den är därför idealisk till mikrowell liksom till traditionella wellpappförpackningar.


Modo Northern Light har hög vithet och finns i ytvikter mellan 80 och 160 g/m2, vilket gör den lämplig för applikationer i mikrowell, exempelvis i förpackningar för parfym, skönhets- och hälsoprodukter liksom till förpackningar för mobiltelefoner och liknande produkter. Den passar också bra till förpackningar för internet- och kataloghandeln.
Linern är tillverkad av färskfiber, vilket också gör den lämplig i applikationer där direktkontakt med livsmedel och andra känsliga produkter förekommer

Tack vare en god bulk är tendensen till s.k. washboarding mycket låg. Tryckkvaliteten är hög med god kontrast för såväl fulltonytor som rastrerade ytor. Linern kan användas som ytter- och inneliner och som fluting.

”Produkten kompletterar vårt sortiment av Kemiart white top kraftliners och ger kunderna ännu fler valmöjligheter”, säger Risto Auero, VP Linerboard Sales, Metsä Board Paperboard.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Husum Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK