...
Prestigefylld OS-order till Presona
En Presona balpress i företagets LP-serie.

Skånska balpressföretaget Presona AB i Tomelilla har fått en prestigefylld order från Krasnodar-regionen i Ryssland. Företaget ska, enligt Recycling International, leverera ett halvt dussin större balpressar, vilka ska användas för att ta hand om det förpackningsavfall, som kommer att uppstå i samband med vinterolympiaden 2014 i Sotji.
”Världens ögon kommer att vara på Sotji och OS-värdarna måste visa att de kan ta hand om allt avfall som bildas”, säger Presonas försäljnings- och marknadschef Ulla Jacobsson till RI.


De sex balpressarna från Presona ska levereras till fem olika städer i Krasnodar-området, där olika OS-tävlingar äger rum. Pressarna ska användas för att skapa sammanpressade balar av återvinningsbara material som PET-flaskor, plastförpackningar, kartong, wellpapp, etc.
Vinter-OS i Sotji pågår mellan 7 och 23 februari nästa år och efter spelens slut kommer balpressarna från Presona att ingå de olika städernas kommunala renhållningssystem.

Presona avslöjade den prestigefyllda OS-ordern i samband med mässan RWM (Resource Efficiency and Waste Managment) som hölls 16 – 18 september i Birmingham. Vid mässan visade företaget också upp sitt senaste tillskott av förpressar, som fått beteckningen LP 85V8 och som levererar ett presstryck på 85 ton.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK