...
Svenska Retursystem vill öka spårbarheten i varuflödet med branschgemensamt RFID
Ett gemensamt RFID-system ökar spårbarheten i dagligvaruhandelns varuflöde, menar Svenska Retursystem

Svenska Retursystem arbetar för att ta fram ett branschgemensamt RFID-system, som skapar spårbarhet genom hela varuflödet. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Svenska Retursystems returhelpallar är försedda med RFID-taggar och nu utvecklar företaget ett system för att kunna erbjuda en spårbarhet genom att följa de enskilda lastbärarna. Under hösten och vintern genomförs ett pilotprojekt och förhoppningen är att kunna erbjuda systemet till dagligvaruhandelns aktörer med början under 2014.


”Vårt mål är att vara den självklara partnern, när det gäller retursystem med olika typer av lastbärare och med hjälp av RFID-märkningen vill vi skapa ännu högre mervärde för dagligvarubranschens aktörer. Fördelarna med vårt framtida RFID-system är bland annat minskad administration, effektivare mottagningskontroller, minimering av svinn av olika slag samtidigt som det ger ökad kontroll och högre effektivitet för våra kunder”, säger Conny Swahn, försäljnings- och marknadschef på Svenska Retursystem.

Svenska Retursystem skriver att med RFID öppnas nya möjligheter upp för att få en ännu bättre överblick av systemet, vilket gör det enkelt för branschens aktörer att ha kontroll på sina flöden. Eftersom avläsningen är automatiserad krävs ingen manuell hantering och man har hela tiden korrekt information om hur många och vilka returhelpallar som finns vid varje anläggning.  
”I det första steget bygger vi upp ett system för att följa de RFID-taggade returhelpallarna genom varuflödet och testar det. Vi ser även framtida möjligheter att både förse fler returenheter med RFID och att lägga in mer information i systemet; som exempelvis vilka varor som lastbäraren fraktar”, säger Conny Swahn.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK