...
Världens största paketleveransföretag använder unik produkt från Handheld
Så används SP400X: Först skannas paketet streckkod, OCR-nummer, etc. På trådlös väg kommunicerar sedan apparaten med ett lagerhanteringssystem och får utskriftsdata i retur. Därefter rullar användaren enheten över utskriftsytan, varvid informationen  skrivs ut.
Så här ser hela SP400X-enheten ut med batteri och Wi-Fi bekvämt monterat på användarens underarm.

Svenska handdatorföretaget Handheld Group har utvecklat en unik produkt, som kombinerar 2D-skanning med en bläckstråleskrivare. Produkten, som har beteckningen SP400X, har väckt stor uppmärksamhet och nu har Handheld tecknat ett femårigt strategiskt samarbetsavtal med världens största paketleveransföretag (vars namn inte offentliggjorts) om leverans av SP400X till hundratals sorteringscentraler världen över, med start redan i år. Affären, som sägs vara värd hundratals miljoner kronor, är den i särklass största enskilda affären hittills i Handhelds historia.

SP400X är optimerad för stora scannings- och sorteringsvolymer och klarar att skriva ut leveransinformation och liknande direkt på de objekt som skannas, utan etiketter. Den kan skriva på alla typer av underlag, till exempel kartong, förpackningstejp, plast och glas. SP400X kan avsevärt förbättra produktiviteten i sorterings- och märkningsprocesser, vilket resulterar i betydande resursbesparingar.

Den lätta SP400X kan skanna/trycka fler än 1.250 objekt i timmen, med hastigheter upp till två sekunder per objekt. Den drivs av ett litium-ion-batteri, som klarar upp till 7.000 skanningar/tryck per laddning.

Handhelds SP400X är resultatet av ett samarbetsavtal som Handheld sedan tidigare slutit med Hewlett-Packard (HP) och den unika skannern/skrivaren använder sig av HP:s licensierade bläckstråleteknologi för att klara den snabba märkningshastigheten.

Samarbetsavtalet med den globala paketleveranskedjan är naturligtvis en stor fjäder i hatten för Handheld. Företaget sägs vara världens största inom branschen och har sitt huvudkontor i USA.

”Vi är stolta över att ha slutit ett samarbetsavtal med ett sådant världsledande företag. Vår nya produkt kommer att hjälpa kunderna till betydande produktivitetsförbättringar och SP400X är ett viktigt tillskott till vårt breda sortiment av mobila datorer”, säger Jerker Hellström, koncernchef, Handheld Group.

När SP400X används riktas dess skanner på en- eller tvådimensionella streckkoder, postnummer eller OCR-nummer för att läsa in information. Enhetens inbyggda Wi-Fi sänder informationen till lagerhanteringssystemet och tar emot ny data, som sänds tillbaka till enheten. När den nya informationen tas emot, rullar användaren SP400X över utskriftsområdet varvid enheten skriver en snabbtorkande gnugg- och giftfri utskrift på vilken typ av paketyta som helst: vanligt papper, kraftpapper, pakettejp, plastade etiketter, polypropen, polyester eller polyetenplast.

Handheld Group är en svensk tillverkare och global leverantör av stryktåliga datorer. Tillsammans med partners levererar man kompletta mobilitetslösningar till branscher såsom skog, bygg, underhåll, militär, transport och logistik. Handheld-koncernen har egna dotterbolag i Sverige, Finland, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Australien samt USA.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK