...
Fransk flexibeltillverkare etablerar sig i Skandinavien:
UNI Packaging köper svenska Unipac

Franska flexibla förpackningstillverkaren UNI Packaging har köpt det svenska förpackningsföretaget Unipac i Norrköping, enligt ett pressmeddelande.
Unipac har sedan tidigare ett samarbete med UNI Packaging och har erbjudit deras flexibla förpackningslösningar till den skandinaviska marknaden. Genom uppköpet av Unipac etablerar sig UNI Packaging nu än fastare i Skandinavien.
”Förvärvet av Unipac ger oss tillräcklig marknadsandel för att tillåta oss att konkurrera i toppen av en viktig och växande marknad”, säger UNI Packagings VD Franck Caresmel.


Köpet av svenska Unipac ingår i UNI Packagings strategi att växa internationellt och passar väl in i företagets planer på att växa på den skandinaviska marknaden, skriver man i meddelandet.

UNI Packaging finns för närvarande i mer än 15 länder i Europa och Västafrika. Företaget, som levererar ett komplett utbud av flexibla förpackningslösningar, omsätter mer än 104 miljoner euro (drygt 900 miljoner kronor).

Inga detaljer om köpeskilling, etc. har offentliggjorts.

Unipac i Norrköping startades för drygt 50 år sedan av Sören Sollerud och tillverkade kundanpassade förpackningsmaskiner. På 70-talet var man först i Europa med att tillverka vadderade lättviktskuvert – en verksamhet som, senare avyttrades till Sealed Air. I dag levererar Unipac flexibla förpackningsmaterial med kundanpassade lösningar för produkter inom livsmedel, djurfoder, nonfood, läkemedel, mm.
Förutom UNI Packagings sortiment marknadsför Unipac även produkter från polska Eurocast, tillverkare av metalliserade plastfilmer till livsmedelsförpackningar, och schweiziska Wipf, som tillverkar flexibla förpackningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK