...
Tvåfärgade PET-tråg som håller hela vägen

Danska plastförpackningstillverkaren Færch Plast har utvecklat en ny typ av livsmedelstråg i PET som klarar ”hela vägen” – dvs. de kan förvaras i frysen, de klarar ugnstemperatur upp till 220 grader C och de är så funktionella och tilltalande att de kan ställas fram direkt på middagsbordet.
Den sistnämnda egenskapen har man uppnått genom att göra trågen tvåfärgade, med en färg på utsidan och en annan på insidan. Dubbelfärgen bidrar också till att göra trågen mer synliga och attraktiva i butikshyllan.


Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att de nya trågen, som kallas ”Dual Colour”, är utvecklade för färdigrätter inom premiumsegmentet

”Vi har strävat efter att utveckla en förpackningsprodukt, som ger livsmedelsproducenterna några klara fördelar, både när det gäller rent funktionella egenskaper och när det gäller möjligheterna till tydlig varumärkesexponering. Producenterna använder massor med resurser på att ta fram bra livsmedelsprodukter och då tycker vi att förpackningen också ska spegla deras investeringar och bidra till att produkten får den uppmärksamhet den förtjänar i butiken, där konsumenten ska göra sitt val”, säger senior manager Jesper Emil Jensen vid Færch Plast.

De nya PET-trågen kan enligt pressmeddelandet fås i flera olika storlekar, former och färgkombinationer. Förutom en uppsättning standardfärger kan trågen också tillverkas i skräddarsydda färger och färgkombinationer, vilka gör att de är lämpliga för producenter som vill ha förpackningar med varumärkets egen färg eller för producenter som vill ha en speciell färg i samband med promotionkampanjer, produktlanseringar, regional försäljning, etc.

Att de nya trågen klarar såväl djupfrysning som ugnsvärmning och är tilltalande nog att sättas fram direkt på matbordet är i överensstämmelse med de trender, som Færch Plast menar finns i samhället.
”Vi upplever att konsumenterna i allt högre grad vill ha den här typen av förpackningar. På så vis slipper man använda fat och skålar, som sedan ska diskas, och det uppskattas av många familjer, som har en stressad vardag”, säger Jesper Emil Jensen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-09-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK