...
Plastmuggar ersätts med pappersbägare vid 14.000 McDonald´s-restauranger
Kaffemuggen i cellplast ska försvinna från McDonald´s 14.000 restauranger i USA och ersättas av den dubbelväggiga kaffebägare av papper, som man lyckosamt testat under ett år på västkusten.

Snabbmatsgiganten McDonald´s planerar att ersätta sina plastmuggar för varma drycker med muggar tillverkade av papper. Det skriver plastnet, Plastic News och flera andra media inom plastbranschen.
Beslutet, som blir ett dråpslag för tillverkare av varmdrycksbägare i EPS (expanderad polystyren eller cellplast), ska i ett första skede implementeras vid McDonald´s 14.000 restauranger i USA och kan på sikt genomföras på alla större McDonald´s-marknader runt om i världen.
Beslutet lär dock inte påverka McDonald´s i Sverige – här serverar man sedan länge kaffe och andra varma drycker i pappersbaserade muggar.


Anledningen till att McDonald´s i USA nu vill byta cellplastbägarna mot pappersdito är ett lyckat test, som man genomfört under drygt ett års tid vid ett par tusen McDonald´s-restauranger på den amerikanska västkusten.
”Förändrade preferenser hos kunderna och förbättrade återvinningsmöjligheter för bägare av papper är viktiga skäl till det här beslutet”, säger en av McDonald´s presstalesmän till Plastic News.

Även förpackningarna för McDonald´s kylda drycker kan bytas ut i USA, där man fortfarande serverar kolsyrade drycker, etc. i stora bägare av plast.
”Vi letar efter och utvärderar alternativ till våra stora muggar för kylda drycker”, säger McDonald´s presskontakt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK