...
Coca-Cola lanserar varm läsk på burk!

Kolsyrade drycker på burk är vi vana vid att de ska serveras kalla – öl, läsk, kolsyrat vatten, etc. Men nu går Coca-Cola mot strömmen och lanserar världens första läskedryck på burk, som är avsedd att serveras varm!
Det är i Japan, som Coca-Cola nu i oktober kommer att introducera Canada Dry Hot Ginger Ale, som enligt bolaget är världens första kolsyrade dryck, som ska drickas varm.


Konceptet, som enligt ett pressmeddelande från Coca-Cola har tagit fyra år att utveckla, inbegriper en specialutvecklad ”tvåkammars” dryckesburk från företaget Hot Can Inc. När burken öppnas startar en kemisk reaktion, som gör att drycken värms upp till lämplig dricktemperatur. En specialutvecklad karboneringsteknik gör dessutom att drycken bibehåller sina smaker och sin kolsyra även när den är varm.
Själva Ginger Alen innehåller bland annat extrakt från äkta ingefära (ginger) och smakessenser, vilka ger drycken en antydan av äpple och kanel.

Canada Dry Hot Ginger Ale kommer att säljas via dryckesautomater i Japan från och med den 21 oktober i år och att Coca-Cola väljer just Japan som första lanseringsland beror mycket på att japanerna är vana att dricka burkförpackade varma drycker som kaffe, te, etc.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK