...
”Kartongflaskan” combidome prisades
Axel Meier, tvåa fr. h. och Olivier Peterges, tvåa fr. v., tog emot det tyska förpackningspriset för SIG Combiblocs räkning.
Kartongflaskan combidome är en riktig ”huvudvridare” tyckte den tyska juryn.

I förpackningstävlingen German Packaging Award gick ett av kategoripriserna till schweiziska SIG Combibloc och deras dryckesförpackning combidome, som är tillverkad av ett kompositmaterial bestående av råkartong och plast. Förpackningen kan ses som en konkurrent till Tetra Paks ”kartongflaska” Tetra Evero Aseptic (läs här).
combidome tog hem det tyska förpackningspriset i kategorin ”Best Sales Packaging: Beverages” och enligt juryn är förpackningen en riktig ”huvudvridare” och helt annorlunda från vad man tidigare sett inom dryckesförpackningar.


Juryn berömde också combidome-förpackningen för att den är så enkel att hälla ur och för att den går att tömma på sitt innehåll mer effektivt än andra dryckesförpackningslösningar.

” Detta gör oss väldigt stolta och det visar att combidome är en innovativ produkt, som har stor potential att få ordentligt fotfäste på dryckesområdet”, sade Axel Meier, chef för SIG Combiblocs marknadsföring i norra Europa, och Olivier Peterges, utvecklingsingenjör vid SIG Combibloc, när det tog emot priset.

Tyska förpackningspriset delades ut i samband med förpackningsmässan FachPack i Nürnberg i slutet av september och i år var det halvsekeljubileum för tävlingen, som i de nordiska länderna motsvaras av förpackningstävlingen Scanstar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK