...
Pro Carton/ECMA Award 2013:
“Presidentens pris” till lysande ginförpackning
En lysande ljusanimering startar på kartongshylsan, när man lyfter på förpackningen.

I årets upplaga av kartongförpackningstävlingen Pro Carton/ECMA Award gick det speciella hederspriset ”President´s Special Award” till spritproducenten Bacardis uppmärksammade ytterförpackning till ginmärket ”Bombay Sapphire”.
Kartonghylsan är utformad av tyska företaget Karl Knauer AG och är deras första kommersiella produkt som använder sig av tryckt elektronik. Förpackningen aktiveras, när man lyfter på den, och startar en serie ljusanimeringar på framsidan. Effekten varar i 18 sekunder och startar om, när förpackningen rörs nästa gång.


Karl Knauer KG beskriver lösningen som ”troligen den första fritt tillgängliga förpackningen med tryckta, aktivt luminescenta ytor”. Tekniken kallas HiLight-Printed Electronics och förpackningen har utvecklats i nära samarbete med Rox Asia Consulting och designföretaget Webb deVlam.

”Kartonghylsan till Bombay Sapphire är ett bra exempel på en dryckesförpackning som förpackar, skyddar, visar och säljer en produkt. Men dessutom har man integrerat en lösning med tryckt elektronik, som vi aldrig sett förut inom dryckesförpackningar och som väcker uppmärksamhet och är ett utmärkt exempel på hur man genom att använda ny teknik kan få en kartongförpackning som kittlar fantasin”, säger tävlingsjuryn i sin motivering till ”President´s Special Award 2013”.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK