...
RafCycle Award till italienskt etikettföretag
Filippo Guidotti, t.h., R&D-chef vid Collotype Labels Italia, tar emot det allra första RafCycle-priset.

Finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac har, som tidigare meddelats, initierat återvinningskonceptet RafCycle, som syftar till återvinning av releasepapper och materialspill vid etikettproduktion. Företaget har också inlett samarbete med olika europeiska recyclingföretag (läs här och här) för att underlätta insamling och omhändertagande av etikettspill.
För att öka återvinningen har UPM Raflatac också instiftat ett pris – RafCycle Award – och i samband med Labelexpo i Bryssel nyligen tillkännagavs den allra första vinnaren i tävlingen, som blev det italienska företaget Collotype Labels Italia SpA.


”Collotype Labels Italia har visat ett djupt engagemang för att uppnå bättre miljöprestanda för självhäftande etiketter och främja hållbarhet inom hela etikettområdet. Företagets framsynta satsning på återvinning minskar klimatpåverkan och säkrar långsiktig hållbarhet”, säger UPM Ralflatac Italys försäljningschef Flavio Aragozzini.

Baserat på data från årets tre första kvartal har Collotype Labels Italia samlat in och returnerat nästan 1.000 ton spill från självhäftande etiketter och enligt UPM Raflatacs livscykelanalyser motsvarar detta en reducering av företagets koldioxidutsläpp med cirka 20 procent.

Vid en prisceremoni på Labelexpo i Bryssel tog Collotype Labels Italias forsknings- och utvecklingschef Filippo Guidotti emot det allra första RafCycle-priset.
”Vi är mycket stolta över att ha tilldelats detta pris och alla vid Collotype Labels Italia är engagerade i miljöarbetet. Tack vare RafCycle-progammet har vi nått tvåsiffriga besparingar, jämfört med att skicka vårt avfall till deponi och vi har kunnat erbjuda nya miljölösningar och affärsmöjligheter till våra kunder”, sade Filippo Guidotti.

I Italien stöds RafCycle-programmat av L.C.I. srl., som är ett joint venture mellan Rowe GmbH och UPM för insamling av releasepapper och etikettspill.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK