...
Tävlingsframgång för Metsä Boards kartong Vann tre klasser i Pro Carton/ECMA Awards
Förpackningen till Sloggi Men Match, med kartong från Metsä Board, vann klassen Non-Food.
Förpackningen till chokladstickorna ChocOlé vann Sustainability Award.
Den asymmetriska kapseln till Danones ”partycookies” blev bäst i klassen Food.

Inte mindre än tre förpackningar, producerade med kartong från Metsä Board, vann sina klasser för bästa förpackningar i Pro Carton ECMA Awards 2013. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
De tre vinnande kartongförpackningarna fanns i klasserna ”Food” och ”Non-Food” samt det speciella priset ”Sustainability Award”.
”Vi är stolta över den roll, som vårar produkter spelar för de vinnande bidragen”, säger Markku Romano, VP Cartonboard Sales, Metsä Board EMEA


Av totalt 104 bidrag gick 33 till final. Av dessa var åtta bidrag i fyra kategorier tillverkade med kartong från Metsä Board. De olika juryerna bedömde bidragen utifrån kriterier som designstruktur, grafisk design, marknadskoncept, innovation, grad av svårighet vid produktion, funktion vid förpackning och i maskiner, körbarhet och hantering. Och när vinnarna av de olika klasserna offentliggjordes vid ECMA:s kongress den 19 september i Dubrovnik, så hade alltså tre av de åtta Metsä Board-förpackningarna vunnit var sin klass.

Vinnaren av Sustainability Award blev en förpackning av De Beukelaers ChocOlé chokladstickor. Förpackningen är tillverkad i Metsä Boards falskartong Simcote och konverterad och tryckt av Van Genechten.

Även i kategorin Food var vinnarförpackningen tillverkad i Simcote. Förpackningen, som konverterats och tryckts av Remmert Dekker, är en asymmetrisk kartongkapsel för Danones Party Packaging Lovely Cookies.

Vinnande förpackning i klassen Non-Food blev en kartongförpackning för herrunderkläderna Sloggi Men Match från Triumph. Här var materialet Metsä Boards kartongkvalitet Carta Solida och vinnan konverterare var MWV Graz.

” Det var glädjande att den miljömässiga hållbarheten av kartong uppmärksammas av såväl kartongkonverterare som varumärkesägare, och att de använder detta förnybara material, som är enkelt att återvinna. Vinnarna hade åstadkommit ovanliga och iögonfallande konstruktioner, vilka krävde kartongmaterial, som fungerar väl vid både produktion och användning”, säger Markku Romano.

N.B.; tidigare publicerade nyheter om vinnande förpackningar i årets Pro Carton/ECMA Award kan du läsa här och här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK