...
Snabbare pantning med ny Tomramaskin
Tomras nya pantautomat T-9 finns i fyra standardfärger, men kan också fås med en kundanpassad grafisk design.

Norska Tomra har lanserat en ny generation av pantautomater för dryckesförpackningar. Företaget skriver i ett pressmeddelande att den nya RVM-maskinen (Reverse Vending Machine), som fått beteckningen T-9, bygger på Tomras egen Flow Technology™ och att den är utrustad med ett 360-gradigt igenkänningssystem, vilket ger snabbare och renare insamling av dryckesförpackningar, även sådana som tidigare inte kunnat tas emot av RVM-maskiner.
”Med T-9 förbättrar vi kundens upplevelse vid automaten genom snabbare pantning och mindre köer vid rusningstid”, säger Håkon Volldal, chef för Tomra Collection Solutions.


360-gradersläsningen i den nya pantautomaten innebär bland annat att maskinen inte behöver stanna upp flaskan eller burken på inmatningsbandet för att läsa streckkoder och eventuella säkerhetsmärken, utan detta görs nu i ett sammanhängande moment, när förpackningen matas in på bandet.

”Den nya igenkänningstekniken innebär att förpackningar kan matas in ett oavbrutet flöde och att det är användaren som bestämmer hastigheten och inte maskinen”, säger Håkon Volldal.

Den nya T-9-pantautomaten är också designad så att den behöver minimal daglig tillsyn av operatören. Såväl exteriör som interiör i automaten är utformade med så få ytor som möjligt, som behöver rengöras

Den första T-9-modellen, avsedd för styckvis pantning av dryckesförpackningar, lanserades häromdagen och den kommer i slutet av den här månaden att följas av lanseringen av en modell, som kan användas för pantning av såväl styckvisa förpackningar som hela backar.

I initialskedet finns T-9-modellerna tillgängliga för marknaderna i Tyskland, Sverige, Norge och Finland, medan lanseringen på övriga marknader kommer att ske under nästa år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK