...
Nu är det finaldags i årets PIDA Sweden
Ett av tävlingsbidragen i årets PIDA Sweden.

Den 15 oktober är det dags för avgörande i årets svenska upplaga av den populära förpackningsdesigntävlingen PIDA (Packaging Impact Design Award), som arrangeras av BillerudKorsnäs.
Det är nionde året i rad som prestigefyllda PIDA Sweden arrangeras och till årets tävling, där designstuderande från tre ledande svenska högskolor deltar, har totalt 26 bidrag kvalificerat sig till finalen nästa vecka.


”Temat för 2013 års upplaga av PIDA är ´Food For Thought´ och det gäller för tävlingsdeltagarna att utveckla smarta livsmedelsförpackningar, som är både attraktiva och bidrar till att minska belastningen på miljön”, säger Agneta Rognli, Manager Marketing Communication hos BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs arrangerar PIDA i samarbete med ledande universitet och högskolor i Frankrike, Tyskland, Spanien och Sverige. Varje år deltar upp till 200 blivande förpackningsdesigners i de olika ländernas PIDA-tävlingar. Tävlingstemat är alltid gemensamt för alla länderna.

”I år handlar det om att både se till design och material och till hur förpackningslösningarna är beskaffade för att minska matsvinnet”, förklarar Agneta Rognli.

BillerudKorsnäs vill med tävlingen stärka relationen mellan skolorna och industrin, men även medverka till en hållbar framtid genom att satsa på kunskapsutveckling inom branschen. PIDA är därför ett viktigt initiativ för både bransch och blivande förpackningsdesigners.
”Med PIDA får skolorna utveckla sin uppfattning om vad verkligheten kräver, samtidigt som branschen får inspiration, nya idéer och inblickar i hur en ny generation förpackningsdesigners tänker”, säger Agneta Rognli.

I årets svenska PIDA-jury finns flera framstående branschprofiler: André Hindersson, Designkontoret Silver; Sandra Planeta, Planeta Design; Erik Näf, The Absolut Company; Maria Ahlvik, Oriflame och Thomas Bengtsson, Eson Pac samt Richard Odén (juryordförande) och Anna Falkensjö från BillerudKorsnäs.

I anslutning till finalavgörandet den 15 oktober på Fotografiska i Stockholm arrangeras också ett seminarium och då kommer bland annat Helen Williams från Karlstads Universitet att tala om livsmedelsförpackningens viktiga roll för miljö, människor och ekonomi.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK