...
Rosti utökar verksamheten i Kina
Rosti Groups anläggning i kinesiska Suzhou.

Svenska plast- och formsprutningskoncernen Rosti Group, med huvudkontor i Malmö, ska utöka sin verksamhet i Suzhou, Kina. Det skriver Plastic News.
Företaget har utökat det befintliga fabriksutrymmet i Suzhou med 4.000 kvadratmeter, som ska användas för tillverkning och lager. Utökningen innebär en fördubbling av renrumskapaciteten, där man nu startat tillverkning av lock och förslutningar till mjölk- och juiceförpackningar för den inhemska marknaden.


Sedan tidigare har Rosti Group flyttat en del av sin kinesiska verksamhet i Suzhou till Senai i Malysia, där man är närmre en av sina huvudklienter Xerox.

”Nu öppnar vi upp för mer kapacitet och får plats för ytterligare formsprutningsproduktion i Suzhou”, säger Ju-Peter Seng, Rostis affärsutvecklingschef i Kina.

Utökningen av fabriksutrymmena vid anläggningen i Kina innebär också att Rosti kan lägga större tonvikt på sin produktion riktad till bil- och farmasektorn.

Enligt Ju-Peter Seng kommer fabriken i Suzhou att inbegripa en lokal enbart för tillverkning av plastdetaljer till bilindustrin.

”Vi har fortfarande ledigt utrymme och kan expandera. Detta gör att vi tror att vi kommer att ha en god tillväxt i Kina under de kommande tre till fem åren”, säger han.

Rosti Group, som ingår i Nordstjernan, har tio anläggningar runt om i världen. Antalet anställda uppges till 2.500 och omsättningen år 2012 var cirka 396 miljoner US dollar (ca 2,55 miljarder kronor).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK