...
Klart med indiska Jindals köp av ExxonMobils BOPP-verksamheter
BOPP-filmer (biaxialt orienterad polypropen) används framförallt till olika typer av flexibla förpackningslösningar.

Redan för ett år sedan publicerades nyheten att indiska bolaget Jindal Poly Films skulle köpa ExxonMobil Chemicals hela verksamhet inom BOPP-filmer (läs här), men först nu är den komplicerade affären avslutad.
Uppgörelsen med ExxonMobil innebär att Jindal Poly Films från den 1 oktober i år har tagit över ägarskapet över ExxonMobil Chemicals globala BOPP-verksamhet, som inbegriper fem tillverkningsanläggningar i USA och Europa.


Inga uppgifter om affärens ekonomiska villkor har offentliggjorts, men köpet gör Jindal Poly Films till en av de ledande tillverkarna av film för flexibla förpackningar med en sammanlagd årlig produktionskapacitet på 445.000 ton BOPP-film.

Jindal Poly Films tillverkar PET-förpackningar för livsmedel och BOPP-film för olika marknader. Företaget säger att man är den största tillverkaren av BOPET och BOPP-film i Indien och deras fabrik i Nasik, Maharashtra, sägs vara världens största för tillverkning av dessa material.

De fem BOPP-anläggningarna, som nu är i indisk ägo, ligger i USA (Georgia och Oklahoma) samt i Italien, Belgien och Holland. I uppgörelsen ingår även ett teknologi- och försäljningscenter i Rochester, New York samt ett kontor i Luxembourg.

Anledningen till att ExxonMobil Chemicals säljer hela BOPP-divisionen är att filmtillverkningen inte längre ingår i företagets framtidsplaner.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK