...
Ny PP från Sabic för hårda förpackningar

Saudiarabiska polymerkoncernen Sabic har utvecklat en ny polypropen, speciellt användbar till hållbara konsumtions- och hushållsprodukter. Den nya plastresinen, som fått beteckningen SABIC PP® PHC28, sägs enligt ett pressmeddelande ha potentialen att minska konverteringskostnaderna med upp till 15 procent och minska cykeltiden vid konvertering med upp till 30 procent.
Polypropenen PHC28 är lämplig för tillverkning av hårda konsumentförpackningar samt större backar och lådor, men också för slagtåliga och hållfasta produkter som resväskor, elektronik, barnprodukter, mm.


Sabic skriver i pressmeddelandet att PP PHC28 kombinerar hög slagtålighet med låg vikt och inneboende styvhet. Resinen är lättbearbetad och har god flödesförmåga vid formsprutning.

Den nya polypropenen kan användas till existerande produktmodeller och i befintliga verktyg och hjälper producenten att minska såväl energiförbrukning och koldioxidutsläpp som total konverteringskostnad. Med PP PHC28 går det också att tillverka förpackningar med bibehållen form och styrka, men med lägre vikt.

”Vi kör just nu en fullskalig livscykelanalys med vår nya polypropenkvalitet och de preliminära rfesultaten pekar på betydande förbättringar i form av lägre energiförbrukning och minskade utsläpp av växthusgaser, tack vare att resinen är så lättbearbetad och snabbt kan smältas ner och formsprutas”, säger Paul Wanrooij, teknisk markandsingenjör hos Sabic Europe.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK