...
Crown inviger tre nya burkfabriker i Kina
En pampig entré med kinesiska drakar mötte invigningsgästerna vid fabriken i Putian.
Vid Putian-fabriken kan 1,4 miljarder 0,33-liters burkar tillverkas årligen.

Globala metallförpacknings- och dryckesburkstillverkaren Crown Holdings meddelar att man under sommaren har haft officiell invigning av tre nya dryckesburksfabriker i Kina. Fabrikerna ligger i Heshan (Guangdong provinsen), Ziyang (Sichuan provinsen) och Putian (Fujian provinsen).
”Dessa nya anläggningar kommer främst att leverera till lokala kunder, men vid behov även till andra delar av Kina”, säger Jozef Salaerts, VD för Crown Asia Pacific.


Vid fabriken i Heshan, som officiellt invigdes den 9 juli, finns en linje för burktillverkning och en linje för produktion av burkändar. Den årliga kapaciteten är initialt 725 miljoner burkar i volymerna 330 och 355 milliliter samt 1,4 miljarder burkändar. Vid fabriken kan även tillverkas burkar i volymerna 0,5 liter.

Ziyang-fabriken har för närvarande tillverkning vid en produktionslinje, där årskapaciteten är 650 miljoner 330- och 355-milliliters burkar. Tillverkningen inleddes för ett år sedan, men den officiella invigningen skedde först i år, den 30 juli.

Fabriken i Putian invigdes officiellt den 1 augusti i år, men startade tillverkningen vid de två burklinjerna tidigare, dels i april i fjol, dels i februari i år. Fabriken tillverkar burkar i volymerna 150, 330, och 500 milliliter. Anläggningen kan årligen producera 1,4 miljarder exemplar av standardburken på 0,33 liter.

I och med den officiella invigningen av dessa tre burkfabriker har Crown Holdings nu sammanlagt sju producerande burkfabriker i Kina.

“Både varumärkesägare och konsumenter fortsätter i allt högre grad att erkänna aluminiumburkens många fördelar och efterfrågan ökar ständigt och Crown är fast beslutna att tillsammans med våra kunder möta såväl dagens som morgondagens behov”, säger Jozef Salaerts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK