...
Vinnare i sex kategorier belönade i årets Packaging Industry Awards

Vinnarna i Packaging Industry Awards presenterades under branschmässan Pack & Emballage på Kistamässan i förra veckan. I sex olika kategorier mottog personer och företag priser för fina insatser under det gångna året.
Bland vinnarna märktes detaljhandelsföretaget ICA, förpackningsföretaget Stenqvist och Smurfit Kappa Sverige. Det sistnämnda företaget utsågs till årets konverterare (Packaging Converter Award 2013) och utmärkelsen togs emot på plats av företagets marknadsdirektör Henk Venneman (bilden).


Branschens hederspris ”Packmarknaden Award” tilldelades i år Per Lindberg (undre bilden), VD och koncernchef för BillerudKorsnäs.
I sin motivering säger tävlingsjuryn bland annat att Per Lindberg har lett Billerud till ett framgångsrikt förpackningsföretag och att han med bravur ansvarat för och lett fusionen mellan Billerud och Korsnäs.

Utmärkelsen ”Packaging Automation Award” gick till Umpac AB, som har investerat 3,2 miljoner kronor i en automatisering av sin packningslinje. Juryn säger att det är en stor investering för ett företag med en omsättning på 14 miljoner kronor och förmodligen unikt för ett företag i den här storleksklassen.

Förpackningsföretaget Stenqvist fick utmärkelsen ”Packaging Innovation Award” för den fönsterförsedda påsförpackningen CombiGreen, som är tillverkad uteslutande av biologiska råvaror. Juryn motiverade med att Stenqvist har blivit en pionjär på den svenska marknaden med hållbara förpackningslösningar. och den senaste i raden kombinerar för första gången två helt skilda biologiska material i en flexibel påse för livsmedel.

Priset ”Consumer Packaging Award” gick till detaljhandelskedjan ICA för deras nya förpackningskoncept för tonfisk, som består av en lättöppnad ”pouch” som ersätter den traditionella konservburken. Juryn noterade att förpackningen är unik i sitt slag för produkten och den första på marknaden i Sverige.

Som vi tidigare skrivit om tilldelades priset för bästa design (Packaging Design Award) kaffetillverkaren Löfbergs för deras nya förpackningsprofil (läs här).

Packaging Industry Awards är branschutmärkelser som premierar extraordinära insatser på den svenska förpackningsmarknaden under året. En vinnare utses i varje kategori och i år fanns det sex olika kategorier att nominera till. Tävlingen arrangeras av tidningen Packmarknaden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK