...
Holmen och Iggesund bland världens 100 främsta när det gäller hållbarhet

FN:s Global Compact 100 är ett nytt globalt aktieindex, som kombinerar hållbart företagande och finansiella resultat. Här listas de hundra bästa företagen i världen och Holmen, med kartongtillverkaren Iggesund Paperboard, är ett bland fem svenska företag, och det enda Sverigebaserade skogsindustriföretaget, som finns med bland de hundra, som bedömts som de bästa att skapa god avkastning genom ansvarsfulla affärsmetoder. 
”Vi är förstås mycket glada och stolta över att ingå i det nya GC 100-indexet”, säger Lars Strömberg (bilden), chef för miljö- och hållbarhetsfrågor i Holmen.


Holmen har varit ansluten till FN:s Global Compact sedan 2007. Här redovisar företagen enligt tio principer som handlar om hur man arbetar med mänskliga rättigheter, sociala förhållanden, miljö och korruption. GC 100 lägger samman dessa resultat med ett krav på grundläggande lönsamhet.

FN:s Global Compact har utvecklat GC 100 i samarbete med analysföretaget Sustainalytics, som består av en representativ grupp av utvalda Global Compact-företag, med utgångspunkt på deras efterlevnad av Global Compacts tio principer och prov på den verkställande ledningens engagemang. GC 100 har följt börsutvecklingen av dessa företag under de senaste tre åren och bedömt resultaten mot ett brett jämförelseindex, FTSE All World.

”Företagen i GC 100 visar på en total avkastning, som överträffar den allmänna globala aktiemarknaden. Därför är hållbarhetsarbetet en faktor, som får allt större intresse från investerare”, säger Lars Strömberg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK