...
Specialpåse för djurmat är helt bionedbrytbar

Mondi Consumer Packaging, som ingår i Mondi Group, har utvecklat en ny pappersbaserad påsförpackning, speciellt avsedd för djurmat samt livsmedelsprodukter som mjöl, socker, ris, etc.
Den nya påsen är försedd med ett skyddande innerskikt tillverkat i en komposterbar och bionedbrytbar film, vilket gör att hela påsen kan lämnas till kompostering eller biologisk nedbrytning. Innerskiktet ger ett utmärkt skydd mot fett och olja, som annars skulle kunna tränga ut från de produkter, som packas i påsen.


Påsen tillverkas av Mondi Novasac i Italien och enligt ett pressmeddelande är den lämplig för automatisk fyllning. Den breda botten gör också att påsen står stadigt och är synlig i butik samt gör att den är lättare att lasta på pall.
Påsen kan tillverkas i olika styrkegrader med ett eller flera lager av papper. Den kan också tillverkas med ytterlager i antingen vitt eller brunt papper. Det senare anses ge ett naturligare utseende till påsen.

Mondi Consumer Packaging påpekar i sin pressrelease att – även om termerna i grunden betyder samma sak – man bör skilja på bionedbrytbara och komposterbara produkter. Med ”bionedbrytbar” avses vanligen att en produkt bryts ner ute i naturen, när den angrips av nedbrytande mikroorganismer, medan en ”komposterbar” produkt bryts ner i en kontrollerad, biologiskt nedbrytande miljö. Mondis nya biopåse bryts ner i båda miljöerna och är på så sätt helt integrerad i ett miljövänligt livscykelperspektiv.

Mondi presenterade den nya påsen för första gången i samband med den stora förpackningsmässan FachPack, som ägde rum i Nürnberg för en knapp månad sedan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK