...
Metsä Board lanserar ny liner i Europa

I samband med den pågående mässan Luxe Pack 2013 i Monaco lanserar finska Metsä Board en ny dubbelbestruken liner på den europeiska marknaden.
Linern, som har namnet Carta Selecta, är utvecklad för att ge högglans åt wellpappförpackningar, displayer, etc. Den är utformad för krävande flerfärgstryck och UV-lackering och för att klara laminering och konvertering utan att skrynkla eller spricka.


Carta Selecta tillverkas i Metsä Boards finska bruk Kyro, men har tidigare bara varit tillgänglig på den amerikanska marknaden.

På Luxe Pack visar Metsä Board också sin nya helblekta liner ”Modo Northern Light”, som är lämplig för applikationer i mikrowellförpackningar inom kosmetika, kroppsvård, elektronik, etc. Vi har tidigare skrivit om Modo Northern Light, som tillverkas vid Metsä Boards svenska bruk i Husum (läs här).

”Både Modo Northern Light och Carta Selecta kompletterar vårt produktsortiment och ger våra kunder fler alternativ. De är också bra val när det gäller hållbarhet, eftersom de är tillverkade av färskfiber från hållbart brukade nordiska skogar”, säger Christophe Baudry, affärschef kosmetika och hälsovård hos Metsä Board.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Husum Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK