...
Här är efterföljarna till Kongsberg X:
Esko lanserar ny serie stora skärbord
Kongsberg C-bordens skärhuvud är väl inkapslat och löper på en extremt styv travers i kolkompositmaterial.

Belgiska förpacknings- och prepressbolaget Esko lansererar nu ett helt ny serie skärbord under sitt välkända varumärke Kongsberg.
Det nya bordet – som betecknas som en digital efterbehandlingsplattform – har fått beteckningen Kongsberg C och det visas just nu för första gången för en bredare publik i samband med mässan SGIA (Speciality Graphic Imaging Association) i Orlando, Florida i USA.
”Detta är en totalt nyskapad plattform, som följer upp ett årtionde av vår mycket framgångsrika Kongsberg X-serie”, säger Tom Naess, Eskos CAM-produktchef.


Esko skriver i ett pressmeddelande att det nya skärbordet är utvecklat för att möta den snabbt växande produktionen av storskaliga digitala trycklösningar, vilka i sin tur kräver allt snabbare handläggningstider samt förmåga att hantera en ökande mängd av olika typer av material.

Skärbordet, som visas på mässan i Florida, heter Kongsberg C64 och är en bjässe med arbetsmåtten 3,21 x 3,20 meter, vilket är perfekt till dagens storformatskrivare. Det finns också ett mindre bord i C-serien – Kongsberg C60 – som klarar material i storleken 3,21 x 1,6 meter.

Kongsberg C-skärborden kan hantera de flesta typer av material, som i dag blir föremål för laserskärning. Förutom traditionella material som papper, wellpapp, kartong, etc. kan borden även precisionsskära i material som plast, aluminiumkompositer, m. fl.

Esko skriver att Kongsberg C-borden erbjuder exceptionell mångsidighet, när det gäller produktion av applikationer som skyltar, displayer och förpackningar och att kunden kan använda hela skalan av Kongsberg XP-verktyg, vilka snabbt och enkelt kan skiftas för olika typer av material. De nya skärborden kan också hantera material på såväl rulle som i ark och de är enligt tillverkaren utvecklade för att klara långa obrutna arbetspass.

”C-borden är avsedda för 24/7-produktion och med sin stora flexibilitet och sitt breda format är de idealiska till dagens moderna 3,2-meters storformatskrivare, som arbetar med breda material på rulle eller ark”, säger Tom Naess.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK