...
Klassisk tvål i jubileumsförpackning

Barnängens klassiska toalettvål Savon Royal fyller i år 140 år – och jubileet firar man med att ge ut en begränsad upplaga av den fasta tvålen i en jubileumsask med originaldesign från 1901 (bilden).
Såväl den fasta tvålen som jubileumsförpackningen kommer att ha den drygt 110 år gamla originaldesignen – den enda förändringen blir texten ”Barnängens Fasta Tvål 140 år” på den rosafärgade asken.
Tvålen kommer att finnas till försäljning från november.


Kosmetik- och kemteknikföretaget Barnängen startades 1868 i Stockholm av grosshandlaren Johan Wilhelm Holmström. Till en början tillverkades bläck, bläcksvärta, fernissa, pomada och Eau de Cologne, men från 1873 började man tillverkningen av fast tvål, vilket skulle bli en stor framgång. Savon Royal var en av de första tvålarna som tillverkades och den följdes snart av flera och 15 år efter tvålfabrikationens inledning saluförde företaget inte mindre än 88 olika tvålar!

Välkänd är också Barnängens klassiska – och kanske något förbryllande – varumärkessymbol: en björn som sitter och stöter i en mortel…
Men historien bakom björnen är egentligen inte så konstig – företagets grundare JW Holmström var nämligen mycket intresserad av jakt, fiske och natur och han byggde upp ett eget litet zoo på fabriksområdet. Huvudpersonen i den lilla zoologiska trädgården var en levande björn, som hade en specialinredd bur med både badrum och sovrum..!

Björnen blev mycket populär och förknippades förstås med fabriken och dess tillverkning. Värdet i detta insåg grosshandlare Holmström och 1885 gjorde han björnen till Barnängens officiella varumärkessymbol.

Sedan 1992 ingår Barnängen i Henkel Norden AB, som i sin tur ingår i globala kemtekniska koncernen Henkel, med en omsättning på nästan 125 miljarder kronor och verksamhet i 125 länder.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK