...
Boxon China utser ny VD och planerar kraftig tillväxt

Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Boxon har sedan år 2011 varit etablerade i Kina via ett kontor i Shanghai. Nu planerar Boxon för en kraftig tillväxt i regionen och väljer därför att gå över från lokalt ledarskap till en europeisk/skandinavisk affärsmodell, där man nu utsett Tom Johnson (bilden) till ny VD för Boxon China.
Tom Johnson har haft flera centrala roller inom Boxon sedan 2009 och det senaste året har han verkat som affärsutvecklingschef på plats i Shanghai.
Den tidigare lokale VD:n i Shanghai, Vincent Wang, blir istället ansvarig för affärsområdet Special Sales inom Boxon China.


”I denna tillväxtfas passar Tom Johnsonss ledarstil väldigt bra, då han representerar en ledare med tydliga krav och förväntningar mixat med ett resonerande ledarskap. Dessutom har han god känsla för människor och kulturer. Dessa egenskaper tror vi på i en kinesisk/europeisk affärsmiljö”, säger Anders Yllfors, VD Boxon AB. 

Boxons kinesiska satsning började officiellt i januari 2011, men redan dessförinnan hade man haft en inköpsorganisation på plats i sex år för Boxon Bulks räkning. 2011 tog man steget fullt ut och fokuserade på de allt tydligare affärsmöjligheterna som finns genom att företagets tyska och skandinaviska kunder efterfrågar förpackningslösningar och andra tjänster på den kinesiska marknaden.

När Boxon våren 2013 förvärvade 70 procent av aktierna i Boråsbaserade etikett- och systemföretaget Beab fick man också ett bredare och bättre erbjudande till kund även i Kina, där Beab redan var etablerade. 

Boxon har ett 60-tal kunder i Kina, där en av de största är Alfa Laval med fyra kinesiska fabriker. På plats i Shanghai har Boxon säljare, säljsupport, logistikexperter och inköpare samt en konstruktions- och designavdelning, som arbetar gränsöverskridande med företagets nordiska konstruktions- och designavdelningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK