...
Kartong från Iggesund användes till avancerad laserskärning i tysk tidskrift

Utgångspunkten för omslaget till den tyska grafiska tidskriften Novums oktobernummer är en hyllning till typografin. Formgivarna Clormann Design har lekt med bokstäver i olika typsnitt och skapat ett delikat mönster som laserskurits ur sidan.
För att omslagssidan över huvudtaget skulle hålla ihop efter den avancerade laserskärningen, så valde man en svensk kartongkvalitet från Iggesund Paperboard.
”Vi visste att det här skulle kräva ett pappersmaterial med osedvanlig styrka, så vi valde medvetet att göra omslaget i kartong från Iggesund”, säger Christian Deppisch, journalist på Novum.


Kartongen som användes var Invercote G 240 g/m2, belagd med folien Brushprint Silver. Man använde den folierade sidan av kartongmaterialet till omslagets insida, men också som ett invik, så att folien kom att bli bakgrund till det laserskurna. Man tryckte dessutom en kopparton på silverfolie och skapade ett mönster i trycket genom att låta silvret skina igenom.

”Designern ville också leka med kontraster mellan blankt och matt, i detta fall skillnaden mellan blank folie och Invercote G:s obestrukna motsida”, fortsätter Christian Deppisch, som är mycket nöjd med slutresultat.

”Det skira mönstret är verkligen en utmaning, och med de flesta andra material skulle man riskera att mönstret trasats sönder redan innan det nått mottagaren. Men just för det här jobbet var materialvalet perfekt.”

Förutom Clormann Design medverkade stansspecialisterna Stigler, München, med laserskärning och Kessler Druck+Medien svarade för tryck och bindning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK