...
Huhtamäki säljer dotterbolaget i Italien

I somras informerade finska fiber- och plastförpackningskoncernen Huhtamäki om att man inlett en strategisk översyn av bolagets förlustbringande italienska enhet inom plastbaserade foodservice-produkter och nu meddelar man att det italienska dotterbolaget, Huhtamaki SpA., har avyttrats till det sicilianska företaget Diesse Srl.
Uppgörelsen omfattar Huhtamäkis tre anläggningar för produktion av styva plastförpackningar i Settimo Torinese, Sant´Ilario d´Enza och Buccino. Cirka 200 anställda berörs av ägarbytet.


”Affären ingår i Huhtamäkis strategiska översyn av verksamheten och vi är glada över den här uppgörelsen. De avyttrade italienska enheterna ingick inte i vår kärnverksamhet i Europa. Vi kommer dock att fortsätta att serva den professionella food-service-marknaden i Italien via våra andra europeiska enheter”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio.

Det italienska dotterbolaget, som enligt ett pressmeddelande betingade ett försäljningspris på cirka 5 miljoner euro och som i fjol omsatte cirka 50 miljoner euro, har gått med förlust de senaste åren. Huhtamäki skriver i sin pressrelease att man kommer att bokföra en förlust på cirka 17 miljoner euro för årets fjärde kvartal i samband med avyttringen av dotterbolaget i Italien.

Köparen Diesse, med säte i Palermo på Sicilien, tillverkar polystyrenförpackningar för food-service-marknaden och för dem innebär nytillskottet en väsentlig utökning av tillverkningskapaciteten.
”Vi är glada att kunna inlemma Huhtamaki SpA. i vår företagsgrupp. Detta ger oss möjlighet att utöka vår tillverkning och stärka vår närvaro på den italienska marknaden”, säger Diesse Srl:s VD Faro Di Santo.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK